Jaunums – ISSP Komerciālās fotogrāfijas meistarklases

::LV::

ISSP piedāvā sešu meistarklašu ciklu labāko Latvijas un Baltijas komerciālo fotogrāfu vadībā. Ja Tu jau pelni vai vēlies nopelnīt ar fotogrāfiju, meistarklases sniegs iespēju papildināt savas profesionālās prasmes, būtiski uzlabot attēlu uzņemšanas iemaņas, vienlaikus attīstot radošo vīziju un ieguldot jēgpilnas karjeras attīstībā. Pavadi intensīvu, radošu dienu ar jauniem kolēģiem un domubiedriem un gūsti atbildes uz visvairāk interesējošiem jautājumiem, mācoties no atzītākajiem profesionāļiem Baltijā.

Katrs pasniedzējs sniegs ieskatu savā profesionālajā praksē, industrijas ikdienā un aizkulisēs, kā arī dalīsies ar svarīgiem praktiskiem padomiem jeb tips & tricks. Meistarklases ietvers gan pasniedzēja īpaši veidotu prezentāciju un diskusiju, gan praktisko daļu – fotogrāfa darba demonstrāciju, kopīgu fotosesiju vai portfolio skati.

23.11.2019. – Modes fotogrāfija ar Jegoru Zaiku / Fashion Photography with Jegor Zaika – VISAS VIETAS PILNAS, pagaidām pieteikšanās slēgta.

7.12.2019. – Portrets studijā ar Artūru Kondrātu

11.01.2020. – Bērnu fotogrāfija ar Katrīnu Tangu / Photographing Children with Katrina Tang

25.01.2020. – Kāzu fotogrāfija ar Intu Lankovsku

08.02.2020. – Arhitektūras fotogrāfija ar Tonu Tunnelu / Architectural Photography with Tõnu Tunnel

29.02.2020. – Fotogrāfija žurnāliem ar Aigu Rēdmani – VISAS VIETAS PILNAS, pagaidām pieteikšanās slēgta.

14.03.2020. – Modes fotogrāfija ar Jegoru Zaiku / Fashion Photography with Jegor Zaika – ATKĀRTOJUMS

Plašāka informācija un pieteikšanās: https://ej.uz/ISSPkomercfoto

::ENG::

ISSP is offering a cycle of masterclasses in commercial photography, led by leading Baltic photographers*. If you are already working or aspire to earn a living with commercial photography, these masterclasses offer you the opportunity to advance your professional abilities and improve your practical skill set, while helping you to develop your own creative vision and a meaningful future career. Spend an intense, creative day with new colleagues and like-minded people and get answers to all your questions by learning from the most recognized professionals in the Baltics.

Each lecturer will give an insight into their professional practice, paired with important practical tips and tricks, as well as an insight into the daily life and “behind-the-scenes” of the industry. Each masterclass will include a presentation and discussions, as well as a practical part - portfolio reviews, a photoshoot or demonstration.

*Three of the masterclasses are taking place in English and are open to international participants (see above).

More information and applications: https://ej.uz/ISSPcommercialphotography

Atvērta pieteikšanās ziemas-pavasara ievadkursiem

Ziemas-pavasara semestrī ISSP Skola aicina apgūt fotogrāfiskās domāšanas pamatus un kameras tehniskās iespējas intensīvā divu mēnešu kursā “Ievads fotogrāfijā” – šobrīd atvērta pieteikšanās gan tiešsaistes, gan klātienes grupām. Kurss notiek jau ceturto gadu un to vada pieredzējuši pasniedzēji un fotogrāfi Kristīne Krauze-Slucka, Kristīne Madjare un Ingus Bajārs. Tiešsaistes kursa sākums jau 29. janvārī, bet klātienes kurss sāksies 4. aprīlī.

Atvērta pieteikšanās ISSP Profesionālo meistarklašu rudens-ziemas ciklam

Atvērta pieteikšanās ISSP Profesionālo meistarklašu rudens-ziemas ciklam 2023./2023. gadā! ISSP piedāvā meistarklases labāko Latvijas un Baltijas profesionālo fotogrāfu vadībā tiem, kas jau strādā vai vēlas profesionāli strādāt ar fotogrāfiju. Meistarklases sniedz iespēju attīstīt savu radošo vīziju un papildināt amata prasmes. Šajā rudens-ziemas ciklā piedāvājam meistarklases ar fotogrāfiem Filipu Šmitu, Elenu Kononovu, Jūliju Sinku un Viku Anisko.

Turpinās uzņemšana ISSP Jauniešu skolā

ISSP Jauniešu skola piedāvā jauniešiem radoši iepazīt fotogrāfiju un tās plašos izmantošanas veidus, kā arī apgūt attēlu veidošanas pamatprasmes. Nodarbības atsāksies 3. un 4. oktobrī. Vēl ir iespēja pieteikties!

Atvērta pieteikšanās intensīvajam kursam "Ievads fotogrāfijā"

Atvērta pieteikšanās ISSP Skolas intensīvajam divu mēnešu kursam “Ievads fotogrāfijā”, kas sāksies 5. oktobrī! Nodarbības vadīs pieredzējuši fotogrāfi un pasniedzēji Kristīne Krauze-Slucka un Ingus Bajārs. Pieteikšanās līdz 1. oktobrim.

ISSP Jauniešu skolas atvērto durvju diena

Trešdien, 20. septembrī, plkst. 16.00-19.00 aicinām uz ISSP Jauniešu skolas atvērto druvju dienu! Tā būs iespēja iepazīt ISSP Jauniešu skolas programmas saturu, izgatavot savu pinhole kameru un radoši darboties ar apgaismojumu, kā arī pieteikties programmai. ISSP Jauniešu skolas nodarbības atsāksies oktobrī un ilgs līdz jūnijam vienreiz nedēļā divās vecuma grupās: 11-14 g. un 15-18g. 

Atvērta pieteikšanās programmai "Attīstot fotogrāfijas valodu"

Līdz 31. jūlijam pagarināta pieteikšanās ISSP Skolas neformālās izglītības divu gadu programmas “Attīstot fotogrāfijas valodu” 2023./2025. gada kursam! “Attīstot fotogrāfijas valodu” ir vadošā praksē balstītā laikmetīgās fotogrāfijas izglītības programma Latvijā, kas piedāvā radošu un kritisku vidi, kurā attīstīt savu vizuālo valodu un rokrakstu fotogrāfijā. Programma sniedz priekšstatu par laikmetīgās fotogrāfijas norisēm Latvijā un starptautiski, iepazīstina ar medija vēsturi un teoriju, kā arī sniedz izpratni par fotogrāfijas plašajām iespējām un izaicinājumiem.

ISSP Skolas 2021/2023 absolventu izstāde

No 30. jūnija līdz 21. jūlijam Berga Bazārā, Elizabetes ielā 87, ir skatāma izstāde “Tulkojums netika atrasts”, kurā sevi piesaka septiņi jaunie fotogrāfi, ISSP Skolas divu gadu izglītības programmas “Attīstot fotogrāfijas valodu” 2023. gada absolventi. Izstādes atklāšana notiks 29. jūnijā plkst. 18.00. Laipni lūdzam!

Autori: Katrīna Ozoliņa, Marika Parhimuka, Evelīna Zvirbule, Aija Ezerlīce, Janta Jasjukeviča, Kalvis Ābeļkalns un Agita Caune. Izstādes veidošanas mentors – Aleksejs Beļeckis.

Open Call: LCCA Summer School 2023

Call for applications for the annual LCCA Summer School “Care of Earth, Care of People. System Change for an Inclusive and Sustainable Environments” in Smiltene, Latvia, 4 – 11 August 2023. The Summer School is open to early career artists, art historians, humanities and social science scholars, curators and cultural studies researchers. Application deadline: June 25.

Sākusies pieteikšanās ISSP Skolas kursam "Ievads fotogrāfijā"

Atvērta pieteikšanās ISSP Skolas intensīvajam divu mēnešu kursam “Ievads fotogrāfijā”, kas sāksies 16. martā! Nodarbības vadīs pieredzējuši fotogrāfi un pasniedzēji Kristīne Krauze-Slucka un Ingus Bajārs. Pieteikšanās līdz 10. martam.

Turpinās pieteikšanās tiešsaistes kursam "Ievads fotogrāfijā"

ISSP Skola aicina apgūt fotogrāfiskās domāšanas pamatus un kameras tehniskās iespējas intensīvā divu mēnešu tiešsaistes kursā “Ievads fotogrāfijā”, kas pieejams ikvienam interesentam Latvijā un ārzemēs. Kursu vadīs pieredzējuši pasniedzēji un fotogrāfi Vika Eksta un Ingus Bajārs. Sākums 2023. gada 6. februārī. Pieteikšanās līdz 1. februārim.

Pagarināta pieteikšanās ISSP Mentoringa programmai 2022/2023

Līdz 10. decembrim pagarināta pieteikšanās ISSP Mentoringa programmai 2022/2023. Gadu garā mentoringa programma autorfotogrāfijā paredzēta Latvijas māksliniekiem un fotogrāfiem, kas vēlas strādāt pie personīgā projekta un saņemt regulāru mentoru atbalstu grupas kritiku un individuālo konsultāciju formā. 2023. gada rudenī dalībnieku darbi tiks prezentēti grupas izstādē. Šī gada mentori – Iveta Gabaliņa un Reinis Hofmanis.